Poveşti de succes

          Le numim certificate de garanţie, deoarece declaraţiile absolvenţilor noştri care performează cu succes  ne îndreptăţesc să o facem.

Iată câteva dintre ele:

“Acum, la 21 de ani de la absolvire sunt onorata sa impartasesc aceste ganduri cu toti care sunt  studenti sau se gandesc sa faca parte din echipa facultatii de Electrotehnica, sectia Electroenergetica.

Facultatea a fost un inceput de drum pentru mine, un inceput pe care l-am tratat cu importanta si de care imi amintesc cu mult drag. Facultatea a insemnat o  echipa de profesori pe care i-am apreciat si ii apreciez si acum. Eu cred ca modul in care fiecare dintre noi continua calatoria inceputa, modul in care beneficiem de sansele pe care le primim depinde in mare masura de oamenii pe care ii intalnim si care ne ajuta sa devenim ceea ce suntem. De-aceea, va multumesc pentru aceasta oportunitate de a-mi exprima admiratia pentru  profesorii din aceasta facultate si pentru experienta pe care mi-au oferit-o ca studenta.

Cariera mea a inceput ca inginer proiectant si ulterior ca si manager de proiect in cadrul companiei Procter&Gamble, in Timisoara.  Dupa aceasta experienta interesanta am avut sansa sa lucrez in departamentale operationale ale fabricii din Timisoara, apoi  Rusia, respectiv intr-un rol regional pentru Europa Centrala si de Est. In 2007 am primit rolul de director al fabricii din Timisoara, iar in prezent, din 2013 sunt in Rusia, aproape de Moscova  si  conduc una dintre cele mai mari fabrici pe care Procter and Gamble le detine la nivel mondial.

O sansa deosebita pentru mine in toti acesti ani, o experienta extraordinara cu fiecare rol pe care l-am avut. Revin de unde am inceput: facultatea a fost un moment important care m-a ajutat sa primesc si sa beneficiez de aceste sanse atat in plan professional cat si personal. Pentru profesorii mei: multa admiratie si multumiri, pentru studenti va doresc sa va  bucurati  si sa valorificati sansele care apar in calatoria voastra."

Adina Pascu, promotia 1994

"Am terminat Facultatea de Electrotehinca, sectia de Electroenergetica in 1995. De atunci si pana acum lucrez in domeniul IT. Pe parcursul carierei am evoluat ajungand sa conduc din punct de vedere tehnic o echipa cu aproximativ 60 de ingineri IT si in final sa detin propria firma care ofera servicii in domeniul tehnologiei informatiei. Consider ca in cadrul Facultatii de Electrotehnica am intalnit o echipa de profesori care a reusit sa-mi cladeasca bazele gandirii structurate si orientate pe rezultate. La admitere, in 1989 trebuie sa recunosc ca la aflarea rezultatelor am fost putin dezamagit de faptul ca nu am intrat la Automatica si Calculatoare, dar uitandu-ma in urma consider ca a fost  o intamplare fericita in cariera mea profesionala care m-a ajutat foarte mult."

Liviu Pascu, promotia 1995, antreprenor in industria IT

“Ca absolvent al secţiei Electrotehnică, promoţia 1995 şi doctor inginer în inginerie electrică al Universităţii Politehnica Timişoara din anul 2002, sunt atent ca în activitatea mea profesională de zi cu zi să-mi îndeplinesc obligaţiile la cote maxime. Aceasta, atât ca rezultat al formării mele ca specialist într-o facultate cu înalt nivel de performanţă, precum şi ca un mic semn de recunoştinţă faţă de dascălii deosebiţi ai facultăţii”.

Dr.ing. Sever Scridon
Manager Proiecte Externe
SC BeeSpeed Automatizări Srl Timişoara

“În cadrul Facultăţii de Electrotehnică şi Electroenergetică din Timişoara am avut şansa de a întâlni un mediu academic foarte competent, prietenos şi propice pentru a învăţa noile tehnologii din domeniul electric. După absolvirea facultăţii şi a masterului în domeniul maşinilor şi acţionărilor electrice, am reuşit să aplic cunoştiintele temeinice (teoretice şi practice) şi spiritul ingineresc dobândite în anii de studiu, în cadrul firmei Diehl Controls, unul dintre cei mai mari producători mondiali de echipamente electronice pentru aplicaţii de uz casnic şi echipamente inteligente în domeniul domestic.

Vreau să mulţumesc şi pe această cale colectivului facultăţii pentru cunoştintele oferite, pentru ajutorul acordat atât în formarea mea intelectuală, cât şi în cea umană şi spirituală”.

Dr.ing. Nicola Valeriu Olărescu
Senior Engineer Departament Acţionări Electrice
Diehl AKO Stiftung & Co KG
Wangen, Germaniza

“Fiind absolvent absolvent al Facultăţii de Electrotehnică, promoţia 1995, urmând şi ciclul de master de Maşini Electrice şi Electronică de Putere în 1996, consider că această specializare mi-a deschis orizonturile spre tot ce înseamnă ingineria electrică de la curenţi slabi până la curenţi tari, maşini electrice, acţionări şi automatizări, electronică, programare de calculatoare, microcontrollere. Acest spectru larg de cunoştinţe m-a ajutat să mă integrez rapid şi in domeniul în care lucrez acum: dezvoltarea de unităţi de control pentru automobile, care cuprind o parte din aceste cunoştinţe puse în practică.
Facultatea mi-a oferit şi posibilitatea dezvoltării abilităţilor de a întelege sisteme complexe care includ SW, HW şi părţi mecanice, de care am avut nevoie şi în domeniul automotive".

Ing. Lorand Janosi
Group Leader R&D
Interior – Body & Security
Continental Automotive Romania Srl,Timişoar