Informatii conturi @upt.ro si @student.upt.ro

Cadre didactice, personal didactic auxiliar, personal nedidactic

Studenti

Pentru cadrele didactice, personalul didactic auxiliar si personal nedidactic:

 1. Conturile se creeaza in urma ocuparii unui post, datele fiind preluate la angajare si datele transmise ulterior pe adresa de email personala.
 2. Daca nu ati intrat in posesia credentialelor, persoana respectiva trebuie sa se adreseze Secretariatului Departamentului din care face parte.

adresa are forma: prenume.nume@upt.ro

Pentru studenti (licenta, master, doctorat):

 1. Conturile se creeaza automat in urma admiterii - datele fiind trimise catre mailul cu care s-au inscris la Facultatea de Electrotehnica si Electroenergetica.
 2. Daca din diverse motive studentii nu au intrat in posesia mailului institutional, se adreseaza doamnei Secretara Sef Adriana Maris (adriana.maris@upt.ro)

adresa are forma: prenume.nume@student.upt.ro

Atat cadrele didactice, personalul didactic auxiliar, personalul didactic, cat si studentii din cadrul Facultatii de Electrotehnica si Electroenergetica la prima autentificare pe mail.upt.ro sunt solicitati sa introduca numarul de telefon (mobil) si/sau email personal. Aceste informatii sunt importante pentru schimbarea/recuperarea parolei contului institutiona UPT.

In cazul în care sunt probleme cu autentificarea in contul de UPT, ca prim pas se încearcă schimbarea parolei accesand pe mail.upt.ro optiunea ”Can’t access your account?” sau ”Forgot my password”, unde se urmaresc intructiunile primite.

Daca nu se reuseste recuperare/schimbarea parolei, in pasul 2 se solocita ajutorul unei persoane din lista de mai jos (atentie la categorie din care faceti parte).

 

Va rugam sa acordati o atentie deosebita parolei contului UPT:

1. pentru protejarea contului, parola are o perioada de valabilitate limitata;
2. daca nu ati schimbat parola in ultimul an, este recomandabil sa o schimbati;
3. daca nu ati schimbat parola NICIODATA de cand a fost creat contul, este OBLIGATORIU sa o schimbati ACUM.

Pentru ca activitatea contului sa nu fie intrerupta, trebuie sa va auto-gestionati parola:

 1. daca doriti sa schimbati parola sau daca trebuie sa o schimbati pentru a nu ajunge la limita duratei de valabilitate, folositi portalul  password.upt.ro  si, dupa ce va autentificati cu adresa de e-mail si parola actuala, alegeti optiunea   "Change password";
 2. dupa schimbarea parolei, tot pe password.upt.ro se alege optiunea "Update Profile", unde se introduce numarul de telefon personal, prin care ulterior se poate recupera parola uitata

In concluzie, trebuie sa efectuati doua operatii (chiar accesand de doua ori portalul password.upt.ro):

 • schimbarea parolei (minimum 8 caractere: litere mari, litere mici, cifre și caractere speciale) si
 • introducerea numarului de mobil, pentru a depasi (independent si rapid) situatiile determinate de expirarea sau uitarea parolei.

Neefectuarea celor doua operatii conduce la imposibilitatea utilizarii serviciului de e-mail (la expirarea/uitarea parolei).

 

In cazul in care s-a ajuns la la imposibilitatea utilizarii serviciului de  e-mail institutional (la expirarea/uitarea parolei):

 1. Persoanele din cadrul Departamentului de Electroenergetica si din cadrul Facultatii de Electrotehnica si Electroenergetica se adreseaza domnului Attila Simo (attila.simo@upt.ro)
 2. Persoanele din cadrul Departamentului de Inginerie Electrica se adreseaza domnului Marcus Svoboda (marcus.svoboda@upt.ro)
 3. Persoanele din cadrul Departamentului de Bazele Fizice ale Ingineriei se adreseaza doamnei Simona Ilie (simona.ilie@upt.ro)

In cazul in care s-a ajuns la imposibilitatea utilizarii serviciului de e-mail institutional (la expirarea/uitarea parolei):

 1. Se contacteaza doamna Secretara Sef Adriana Maris (adriana.maris@upt.ro)
 2. sau se contacteaza domnul Conf.dr.ing. Alexandru Baloi
  (alexandru.baloi@upt.ro)